Банкок, Патая и Бали Март 2019
Duration
12 days / 11 nights
Transport
plane
from 1800
 
Program
Print
1 ДЕН Отпътуване от София (14.03.19)

Излитане от летище София с редовен полет на Qatar Airlines или подобен.

2 ДЕН Банкок (15.03.19)

Пристигане на международно летище Суварнабхуми в Банкок. Посрещане и трансфер до 4* Centara Watergate Pavilion Hotel Bangkok.
Малко по евтин вариант е: 4* Holiday Inn Express Bangkok Нощувка.

3 ДЕН Банкок - Обзорна обиколка на древния Град (16.03.19)

Закуска. Обзорна екскурзия на града. Посещение на Кралският Дворец, Храма на лежащият Буда, Храма на Златният Буда, тур по канала с лодка и посещение на Храма на Зората (включен екскурзовод ).Кралският дворец (Grand Palce) Уверено може да кажем, че това е една от най-популярните забележителности на тайландската столица. В двореца се намират държавни административни сгради и храма на Изумруденият Буда. Кралското семейство вече не живее там и някои от залите са отворени за посещения. Храма на лежащият Буда (Wat Pho) най-интересното разбира се е самата статуя която идват да видят туристи от цял свят. Тя е дъга 46 м. и висока 15 м. Отвътре е керамична, а отгоре покрита с позлата. Сграда в която се намира е построена след нея. Трудно е да се види цялата статуя едновременно, за това хората обикалят около нея обратно на часовниковата стрелка. Позицията от която се вижда цялата е ако застанете до петите и Храма на златния Буда (Wat Trimit) той е известен с това, че там се намира статуя на Буда от чисто злато, която тежи пет и половина тона и е на 700 г. Дълго време са смятали, че статуята е гипсова, защото е била покрита с гипсова облицовка, но едно парче се отчупило и вътре открили съкровище - златна фигура на Буда излята от злато. Храма на Зората (Wat Arun) Построен в чест на индийският бог на зората Арун. От далече храма изглежда сив, но всъщност е облицован с мозайка от порцеланови плочки които огрявани от слънчевите лъчи се преливат в богата цветова гама. Може да се качите на пагодата висока 76 м., това разбира се е за по-смелите, тъй като изкачването е трудно, но гледката отгоре си заслужава. По покривите на пагодите са закачени множество камбанки, които звънят при всеки полъх на вятъра за да гонят лошите духове. Нощувка.

4 ДЕН Банкок (17.03.19)

Закуска. Половин дневна екскурзия до Талинг Чан плуващ пазар (Taling Chan floating market) (включен екскурзовод).Освен разкошните огромни магазини в Банкок има плаващи пазари едни от които ще посетите за да може максимално да се потопите в тайландската култура и начин на живот. Сергиите на този пазар са разположени на лодки, купувачите се движат по брега. Там има сувенири, плодове и разнообразни морски деликатеси, които може да опитате седейки с местните жители направо на земята. Трансфер обратно до хотела.
Екскурзия "Вечерен Банкок" (с включен екскурзовод). В 19:00 потегляне от хотела за Каосан роуд и Патпонг нощен пазар. Каосан роуд (Khaosan roud) една от най-популярните улици е Банкок, където се събират туристи от цял свят в търсене на евтини хотели, хапване и пийване. Особено голяма популярност добива след филма " Плажът", много младежи започват своето пътуване из Азия от там. Патпонг (Patpong night market) е един от световно известните райони на червените фенери. Това е мястото, където започва Го Го бар културата. "Патпонг е нещо повече от една улица" тази фраза прочетена на една от фланелките които се продават там много добре описва тази улица. За мъжете тя служи за една цел, за жени и семейства с деца означава пазар. През нощта това място е изпълнено със сергии, на които може да намерите всичко, което може да заинтригува туристите. Нощувка.

5 ДЕН Банкок - Патая- еднодневна екскурзия (18.03.19)

Закуска. Еднодневна екскурзия до Патая. Храма на Истината ( The Sanctuary of truth ) (с включен екскурзовод) всъщност по точно неговото име е Обител на истината. Най-уникалният обект в град Патая. Влиза в списъка на чудесата на Тайланд. Това е най-големият дървен храм в света построен изцяло от дърво без нито един пирон. Всяко негово кътче е украсено с дърворезба и всички скулптори там носят философски смисъл. Строителството е започнало в 1981 г., във връзка със сложността на архитектурата той към момента той все още се строи. Завършването на това грандиозно произведение на изкуството се очаква около 2025 г. Намира се на брега на Сиамският залив. Свободно време. Може да посетите най-големият търговски център в Патая (Central Festival Pattaya Beach). По пътя посещение на крокодилска ферма и фабрика за скъпоценни камъни. Връщане в Банкок. Нощувка.

6 Ден Банкок- Бали Трансфер (19.03.19)

Закуска. Трансфер за полет до Бали с Air Asia или подобен.
Пристиганe и трансфер от летище Bali Denpasar до Grand Whiz Nusa Dua Hotel в Бали. Нощувка.

7 ДЕН Бали (20.03.19)

Закуска. Свободна програма, плаж и забавления и възможност за посещение на Bali Wake Park and Aqualend- с уроци по уейкборд. Нощувка.

8 ДЕН Бали (21.03.19)

Закуска. Свободна програма, плаж и забавления и възможност за посещение на Bali Wake Park and Aqualend- с уроци по уейкборд. Нощувка..

9 ДЕН Бали (22.03.19)

Закуска. Трансфер и посещение на Goa Gajah, Kepitu Restaurant / Kayon Resort – с вклщчен обяд, Посещение на Оризовите тераси и храм- Tegalalang Rice Terrace, Mengwi Temple. Свободно време. Нощувка.

10 ДЕН Бали (23.03.19)

Закуска. Трансфер до прекрасен водопад и убинд- Tegenungan Waterfall, Monkey forest Ubud. Възможност за шопинг. Трансфер в хотела. Свободно време.
Трансфер вечерта в севрна Кута- Kuta Nightlife (нощният живот на Кута). Нощувка

11 ДЕН Бали (24.03.19)

Закуска. Свободна програма с плажни забавления. Възможност за посещение на ресторант- Pirates Bay Bali близко е до хотела. Нощувка.


12 ДЕН Бали - Банкок, Трансфер (25.03.19)

Закуска. Трансфер до летище Bali Denpasar и полет до Бангкок. Посрещане в Банскок и посещение на Health Land с 120 минутен Тайски масаж (включемо в цената). Трансфер до летище Суварнабхуми в Банкок, редовен полет на Qatar Airlines за София или подобен.

Цена възрастен в двойна стая: 1800 EUR

(цените са на човек на редовно легло в двойна стая със закуска)

Цената включва:

1. Самолетнен билет София- Доха- Бангконг- Доха- София (или оодобен на дадения момента).
2. Самолетен билет Банкок- Бали- Банкок (или оодобен на дадения момента).
3. 4 нощувки със закуски в Центара Банкок.
4. 6 нощувки със закуски Гранд Уиз Нуса Дуа Бали.
5. Всички трансфери, екскурзии с и без екскурзовод както е описано по програма!
6. Виза за Тайланд: 150 евро. (многократна)
7. Застраховка: до 30 000 евро: 15 евро

Цената не включва:

1. Обеди и вечери.
2. Възможност за посещение на Wake Park and Aqualend- с уроци по уейкборд
3. Възможност за посещение на ресторант- Pirates Bay Bali близко е до хотела.
4. Допълнителни входове по историческите обекти.

Centra Watergate Pavilion Hotel Bangkok www.centarahotelsresorts.com/en/centara/cwb/

Grand Whiz Hotel Nusa Dua www.grandwhiz.com/nusadua/

Calypso Cabaret Show www.calypsocabaret.com/

The Million Years Stone Park https://www.thaistonepark.org/

Sri Racha tiger zoo http://www.tigerzoo.com/eng/

Gems Galler http://www.gems-gallery.com/

 Wake PArk and Aqualend www.facebook.com/baliwakeparkaqualand/ 

 

Book