Банкок и Патая Март 2019- Лукс
Duration
10 days / 9 nights
Transport
plane
from 1700
 
Program
Print
1 ДЕН Отпътуване от София (08.03.19)

Излитане от летище София с редовен полет на Qatar Airlines до Банкок или подобен.

2 ДЕН БАНКОК (09.03.19)

Пристигане на международно летище Суварнабхуми в Банкок. Посрещане и трансфер до 4* Centara Watergate Pavilion Hotel Bangkok. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН БАНКОК (10.03.19)

Закуска. Половин дневна екскурзия до Талинг Чан плуващ пазар (Taling Chan floating market) (включен екскурзовод).Освен разкошните огромни магазини в Банкок има плаващи пазари едни от които ще посетите за да може максимално да се потопите в тайландската култура и начин на живот. Сергиите на този пазар са разположени на лодки, купувачите се движат по брега. Там има сувенири, плодове и разнообразни морски деликатеси, които може да опитате седейки с местните жители направо на земята. Трансфер обратно до хотела.
Екскурзия "Вечерен Банкок" (с включен екскурзовод). В 19:00 потегляне от хотела за Каосан роуд и Патпонг нощен пазар. Каосан роуд (Khaosan roud) една от най-популярните улици е Банкок, където се събират туристи от цял свят в търсене на евтини хотели, хапване и пийване. Особено голяма популярност добива след филма " Плажът", много младежи започват своето пътуване из Азия от там. Патпонг (Patpong night market) е един от световно известните райони на червените фенери. Това е мястото, където започва Го Го бар културата. "Патпонг е нещо повече от една улица" тази фраза прочетена на една от фланелките които се продават там много добре описва тази улица. За мъжете тя служи за една цел, за жени и семейства с деца означава пазар. През нощта това място е изпълнено със сергии, на които може да намерите всичко, което може да заинтригува туристите. Нощувка.

4 ДЕН БАНКОК (11.03.19)

Закуска. Свободно време. Вечерта 18:00 посещение на световно известното шоу „Калипсо“+ традиционна Тайландска вечеря и разходка край реката след това трансфер до хотела. В 22:00 часа възможност за посещение в The Mixx Club at Intercontinental Bangkok. До Микс Клуба може да си хванете спокойно такси или да се договорите с шофьора от екскурзиите. Нощувка.

5 ДЕН БАНКОК (12.03.19)

Закуска. Обзорна екскурзия на града. Посещение на Кралският Дворец, Храма на лежащият Буда, Храма на Златният Буда, тур по канала с лодка и посещение на Храма на Зората (включен екскурзовод ).Кралският дворец (Grand Palce) Уверено може да кажем, че това е една от най-популярните забележителности на тайландската столица. В двореца се намират държавни административни сгради и храма на Изумруденият Буда. Кралското семейство вече не живее там и някои от залите са отворени за посещения. Храма на лежащият Буда (Wat Pho) най-интересното разбира се е самата статуя която идват да видят туристи от цял свят. Тя е дъга 46 м. и висока 15 м. Отвътре е керамична, а отгоре покрита с позлата. Сграда в която се намира е построена след нея. Трудно е да се види цялата статуя едновременно, за това хората обикалят около нея обратно на часовниковата стрелка. Позицията от която се вижда цялата е ако застанете до петите и Храма на златния Буда (Wat Trimit) той е известен с това, че там се намира статуя на Буда от чисто злато, която тежи пет и половина тона и е на 700 г. Дълго време са смятали, че статуята е гипсова, защото е била покрита с гипсова облицовка, но едно парче се отчупило и вътре открили съкровище - златна фигура на Буда излята от злато. Храма на Зората (Wat Arun) Построен в чест на индийският бог на зората Арун. От далече храма изглежда сив, но всъщност е облицован с мозайка от порцеланови плочки които огрявани от слънчевите лъчи се преливат в богата цветова гама. Може да се качите на пагодата висока 76 м., това разбира се е за по-смелите, тъй като изкачването е трудно, но гледката отгоре си заслужава. По покривите на пагодите са закачени множество камбанки, които звънят при всеки полъх на вятъра за да гонят лошите духове. Нощувка.


6 ДЕН БАНКОК (13.03.19)

Закуска. Свободен ден. Възможност за посещение на Ocean World Bangkok или Samparn elephant ground & zoo incl. show & lunch. Нощувка.


7 ДЕН БАНКОК - Патая, Трансфер (14.03.19)

Закуска. Трансфер до 4* Centra Grand Mirage Resort Pattaya.
По пътя посещение на диамантената фабрика (The Million Years Stone Park), Зоопарк Сирача и магазин за скъпоценни камъни. Нощувка.


8 ДЕН Патая (15.03.19)

Закуска. Свободно време.
Възможност за посещение на Кораловият остров с моторница заплаща се на място включва обяд от морски деликатеси (минимум 10 човека). Нощувка.

9 ДЕН Патая (16.03.19)

Закуска. Свободно време. Нощувка.
Възможност за посещение на Тропическата градина Нонг Нуч и класическо танцувално Тай шоу заплаща се на място включва обяд (минимум 10 човека). Нощувка.


10 ДЕН Патая - Банкок, Трансфер (17.03.19)

Закуска. Ранен трансфер от Патая до летище Суварнабхуми в Банкок за полет на Qatar Airlines до София или подобен.

Цена възрастен в двойна стая: 1700 EUR

Цена в единична стая: 2200 EUR

(цените са на човек на редовно легло в двойна стая със закуска)

Цената включва:

1. Самолетнен билет София- Доха- Бангконг- Доха- София: 600 евро (на дадения момента).
2. 5 нощувки със закуски в Центара Банкок.
3. 3 нощувки със закуски Центара Патая.
4. Всички трансфери, екскурзии с и без екскурзовод както е описано по програма!
5. Виза за Тайланд: 30 евро.
6. Застраховка: до 30 000 евро: 15 евро

Цената включва:

1. Обеди и вечери.
2. Възможност за посещение на Ocean World Bangkok или Samparn elephant ground & zoo incl. show & lunch.
3. Възможност за посещение на Кораловият остров в Патая.
4. Възможност за посещение на Тропическата градина Нонг Нуч и класическо танцувално Тай шоу в Патая.
5. Допълнителни входове по историческите обекти.

 Връзки: 

Centra Watergate Pavilion Hotel Bangkok www.centarahotelsresorts.com/en/centara/cwb/

Centra Grand Mirage Resort Pattaya www.centarahotelsresorts.com/centaragrand/cmbr/

Calypso Cabaret Show www.calypsocabaret.com/

The Million Years Stone Park https://www.thaistonepark.org/

Sri Racha tiger zoo http://www.tigerzoo.com/eng/

Gems Galler http://www.gems-gallery.com/

Samparn elephant ground & zoo incl. show & lunch www.elephantshow.com/eng/home.htm

Ocean World Bangkok https://www.sealifebangkok.com/en/explore/#detail_2325

 

Book